sammanfattning

Tjääänare, Sara här! Under den tid jag inte skrivit här har jag jobbat häcken av mig på bygget. Okej, kanske inte men jag har kopplat lite elkablar och sådant. Sen har jag även vart till stora lilla luleå för att bli av med några nollor på kortet, käkat en go trerätters middag hos bror min och åkt buss. Helgen har för övrigt vart bra med andra ord. Min garderob har hunnit försvinna och halsen min gör ont. Det var de, ha de bra!


Varför käka ute när man kan sitta inne på en restaurang?

Nu ska jag dricka upp mitt te, botten upp vettu!


God have made us all, and he didn't make misstakes.


Life is short, smile while you still have teeth

Tja tja bloggen!
Å så underbart det är när veckan går fort. Jag älskar fredagkväll! Vilket det är om mindre än ett dygn ;)



Jag har tänkt på en sak. Vi blir galet påverkade av omgivningen, fast vi inte vill erkänna det. Nu efter julen till exempel, då alla varit onyttiga och ätit mycket julmat är det hur mycket reklam som helst om bantning. Hur man lättast går den. Pulver, tv-shop maskiner, köp en kokbok, promenadband. Allt möjligt. Vi blir sjukt påverkade av det. När alla också skriver på facebook och bloggar hur duktiga de är på att motionera så känner man sig ännu sämre.
Jag menar inte att det är fel att vara sund, eller att dela med sig av vad man gör, på bloggar och facebook. Att träna gör att man mår bra, och vem vill inte må bra? Problemet är bara det vi tycker att alla andra är så duktiga, nyttiga och smala och nedvärderar oss själva istället. Många vill ge sken av att vara jätte duktiga, man skyltar ju helst inte med sina svagheter. Inte jag heller.
Träna, är sunt, må bra, käka kakor och godis och var nöjd. Du lever bara en gång! ;)


Peace out! :)


everyone wants no know they're not alone

Hej allihopa!
Min dag har vanlig väldigt vanlig, så det känns som att det inte finns särskilt mycket att berätta om. Jag har i och för sig varit på ledarutbildning på eftermiddagen, där jag faktiskt lärde mig något och tänkte till. :)


Jag bara säga till er att ni alla är sjukt värdefulla. Även om ni inte tror på Gud, så vet jag att Gud älskar er. Han älskar alla på jorden. Man kan inte göra något för att bli mer älskad av Gud. Att bli älskad av Gud handlar inte om prestation, du kan inte förtjäna det. Du bara är älskad, för att du är du. Kristen, muslim, jude, ateist, alla.
Tänk på det.



Det är en stor anledning till varför jag tror på Gud.
Jag har inte svar på allt. Jag håller inte med allt som alla kristna tycker. Jag tolkar det på mitt sätt, men det jag nyss sa tror jag verkligen på.

//Agnes

Sara lever stureplans-liv

Ojojoj, de va ett tag sen! Har haft så fullt upp med möten, rundor på stan, fester (fast... jag dricker bara lite. Minns typ allt. Vill väl inte gå upp i vikt, dah) en massa caffe latte-drickande på olika caféer men bara högst en gång om dagen med tanke på min diet)och sen har jag inte kunnat göra så mycket annat med tanke på min nya franska manikyr med swarovski stenar som inte får förstöras...

Eller så har jag bara vaknat innan 07.00, tagit på mig ett ton kläder + verktyg, slängt i mig något och sedan beget mig dit dom bygger baracker. Dragit en massa kablar, kopplat eluttag och sådant, sattit upp nå element (väldigt elektriker-aktigt)... Gått hem mellan 3-4. Somnat. Sovit. Vaknat.

Ganska likt stureplans-livet ändå va?



The first to apologize is the bravest, the first to forgive is the strongest, and the first to forget is the happiest

Sådär! Då var även tisdagen avklarad. Nu står matlagning på schemat, en av mina absoluta favoriter. Dessutom så enkel att jag kan laga den utan att misslyckas. Broccoli och bacon- pastagratäng. Underbart gott!
Halv åtta blir det innebandyträning och jag hoppas att formen från lördagen finns kvar i kroppen, då jag spelade riktigt bra.
Jag känner att det behövs ett låttips precis här ---> Dancing in the moonlight - Thin Lizzy






//Agnes

Alla barnen...

Alla barnen hade tråkigt förutom Adriana, hon hade Marijuana.

Alla barnen hade facebook förutom Siv, hon hade ett liv.

Alla barnen hette Kurt utom Sune, han hette Rune.

Alla barnen var rädda för åskan utom Tage, det var hans dåliga mage.

You can go your own way

Hej hej!
Nu är det alltså måndag igen, eller egentligen snart tisdag. Det betyder att det är fyra dagar till helgen. Inte så farligt faktiskt :) Idag har varit en helt vanlig skoldag, fast det känns ärligt talat konstigt att inte ha något plugg än. Man har ju så mycket fritid... Men jag ska inte klaga ;)
Efter skolan hängde jag med Hanna Banan och som vanligt gick vi lite bananas. Går det att låta bli? ;)
Nu planerar jag ta det lugnt resten av kvällen. Det låter skönt.


Jag älskar min egendesignade påskhöna i bakrunden!

Dag 24 - Tre filmer jag sett och gillat
Det känns svårt att bara välja tre filmer, dessutom varierar det väldigt mycket. Jag är heller ingen riktig filmmänniska... Här kommer i alla fall tre filmer!

Går det att inte gråta till Titanic?


Ni som inte sett den, se den! Den går inte att förklara.


Om du vill skratta är detta rätt film ;)

//Agnes


"Do I look like I own tights?" - Tyler Gage

Dag 23- En film jag kan se hur många gånger som helst utan att tröttna

Behövde ärligt talat inte tänka efter allt för länge och kan utan tvekan säga STEP UP. Så enkelt var de. Och Channing Tatum är ju bara för snygg! Finns det nån som lyckats missa honom?!
Däremot blir jag jävligt deprimerad av allt dansande (är ju som inte alls så att hela filmen består av dans...),
för dom är så sjukt bra och kan hålla på med det dom "brinner för".
(ja, jag vet att det bara är en film... men fusk ändå)


 //Jag tror ni vet vem


Människor säger att 'hata' är ett stark ord, men kastar ur sig 'älska' hur som helst

Imorgon är det fredag!
Asrolig länk, ni måste klicka!

Ja, då var det nästan slut på den här arbetsveckan. En skoldag kvar, innehållande buddhism, spanska, klädsim och annat. Helt okej faktiskt! Har man roliga kompisar susar ju veckorna förbi! ;)
På tal om buddhism och religion, vilket jag tycker är intressant. Jag tror jag ska skriva något om min tro, varför jag tror och vad jag tycker. Det kan skönt att verkligen säga vad man tycker, utan att man ska behöva argumentera mot varandra och "ha rätt". Man kan ju tolka allt på så många olika sätt och jag vill berätta om mitt sätt. Hur jag ser på det.

Jag måste börja ladda inför lördag, då jag ska stiga upp 05.00 för att åka till Arvidsjaur på innebandymatch. 80 mil tur och retur, vadå ödemark?

Vi arbetar med Optik - läran om ljuset, på fysiken. Jag tycker att det är ganska luddigt och segt, men idag fick vi labba lite. Vilket är mycket roligare! Här är några resultat.



Min Xperia X8 har ju inte den bästa kameran ;)

Annars kan jag berätta att jag börjat nöta Tyler Hilton. Lyssna på Glad, Missing You, Belive in You.

//Agnes

The moment I met you was the moment I forgot about everything I've been through

Ibland går det bra att baka. Ibland går det sämre. Så det där Sara sa om att jag är bättre på att baka stämmer inte i alla lägen.
Det jag bakade skulle se ut så här --->

Men det blev så här --->
Det smakade gott ändå och misstaget var att inte använda formar. Men det är ju av misstagen man lär sig ;)

Annars har dagen varit ganska seg, men jag känner att det kommer vända till imorgon.
Jag borde passa på att sova nu, eftersom jag ska upp 04.00 på lördag. Varför? Det stavas innebandymatch i Arvidsjaur. Det är väldigt många mil dit.
Ibland märks det verkligen att man bor i glesbygden

Sov gott allihopa!

//Agnes

lite mjöl, kakao, socker, mera socker... socker... och voilá!

Baka, baka liten kaka...
Jag beslutade nyligen att baka, resultatet? Tjaa... Strösslet är slut. 
Måste erkänna att Agnes är mästerkocken av oss två, helt klart. Men så heter hon ju Hallonpajen också.

Mitt lilla resultat innan jag förstörde skiten:

//Sara


every time I think of you I always catch my breath

Missing You - Tyler Hilton

/Agnes

Tidsfördriv







//Agnes

Om man siktar för lågt hamnar man lågt

Ni vet hur man lovar sig själv varje morgon att gå och lägga sig tidigare nästa kväll? Jag gör så varje morgon nu för tiden. Men på kvällen springer tiden iväg och det är så mycket jag vill göra, så klockan blir ändå alltid för mycket. Nästa morgon när jag vaknar vill jag bara kasta väckarklockan i golvet, stampa på det, spotta på den och slutligen döda den genom att ta ut batteriet.
Det kommer allvarligt talat hända snart. Fast om jag dödar den så lär jag drabbas av dåligt samvete, det är ju ändå enbart mitt fel.
Ibland har man allt stora problem!

Förresten, har ni något förslag på enkel mat, men som ändå verkar riktigt proffsig, när man behöver impa på sin HK-lärare? Jag ska nämligen laga mat åt klasskompisar och läraren ska betygsätta allt. Jag har dessutom ingen aning om vad jag ska laga.
Efterrätten är inte lika svår att komma på, eftersom baka är fett kul. Mycket roligare än att laga mat. Det finns två anledningar - Fika är sött och man får slicka skålar. Det är de enda argumenten som behövs.



Jag måste lära mig att ta bättre bilder på gott fika. För det jag laddat upp smakar väldigt gott, men bilderna är inte riktigt lika aptitretande.  ;)

//Agnes

Det är aldrig försent att ge upp

Jag fortsätter med listan nu :)

Dag 23 - En film jag kan se hur många gånger som helst utan att tröttna.
Pirates of the Caribbean, helt klart! Särskilt ettan, jag älskar att sitta och säga replikerna i förväg och skratta åt skämten innan de hänt.




Kan man tröttna på Kapten Jack Sparrow?

Recept på idiotsimpelt bröd!

Detta bröd kallas russinlimpa. Det härstammar från min mormor, det är den enda jag vet om dess historia.

Det här receptet ger en limpa!

Du behöver:
3½ DL Vetemjöl
3 DL Grahamsmjöl
3/4 DL Socker
3/4 Sirap
1 TSK Bikarbonat
3 DL filmjölk
Ca 1 DL russin
Smör till formen
Ströbröd

Värm ugnen till 175 grader.
Ställ fram alla ingredienser så att alla varor hinner få rumstemperatur, brödet blir bättre då. Smöra och bröa en form under tiden.
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt de "blöta" ingredienserna. Häll i formen, ställ i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Prova med en sticka om den är kladdig.

Det går att variera brödet, till exempel ta bort russin och tillsätta något annat, typ linfrön eller solrosfrön. Det går att freestyla lite hur som helst.
Jag tycker det är godast med smör och ost, men det är ju upp till var och en. :)

Själv tyckte jag att det smakade konstigt i början, men det blir bara godare ju fler gånger man ätit det ;)
Hoppas det smakar!

Söndagseftermiddagsångest

Nu är Agnes tillbaka vid tangenterna. Hon har hunnit vara till Luleå tur och retur. Där spelade hon match och vann med 5-4, uscha vad nervös jag hann bli! Det stod 4-4 när en minut återstod, när våran lagkapten Evelina sköt ett frislag in i mål. Det kändes inte dåligt!
Nu leder vi utvecklingsserien i alla fall, med 13 poäng. Inte illa pinkat Pajala! ;)

Idag har jag fördrivit tiden med lite allt möjligt, vilket också har varit skönt. Jag har hunnit med att baka världens enklaste bröd, som inte behöver knådas och jäsas. Hur kung är inte det?! Vill ni ha receptet så lämna en kommentar :)
Jag kan väl fotsätta skryta och säga att det står en äppelpaj i ugnen, ruggigt god dessutom. Vill ni ha receptet - lämna en kommentar ;)

Dag 22 - En bild som är tagen i staden där jag bor

Stad och stad, by borde det stå. Man ser i och för sig inte särskilt mycket av byn, bara kyrkan där i siluetten.


Dag 23 - En bild som inte är tagen i staden där jag bor

Under våran cykeltur till Pääjärvi, bilden tagen sex kilometer därifrån, i Sattajärvi.



Jag avslutar detta inlägg med två bra låtar Fuck me pumps - Amy WinehouseBrains out - Caotico & Tove Styrke

Ha det bra! :)


it doesn't mean anything if you can't hit the shot

Dag 21- En bild som är tagen i staden där jag bor
Dag 22- En bild som inte är tagen i staden där jag bor


Jag e grym på att fota. Man lägger nästan inte ens märke till fingret där.

Denna bild togs innan jag och detta sköna gäng drog till ett ställe mitt ute i ingenting och bara var.
En härlig helg som man inte glömmer i första taget! :P


Gick inte att göra bilden större, men ni ser.

Var Nelly som tog bilden för nå år sen när hon och Nina var dit vart ja brukar hänga på sommaren.

Mycket intressanta bilder, ohja.
//Sara


Allt är som det alltid har varit och ingenting är längre som förut

Dag 20 - En bild som är över ett år gammal


Sommarstugan. Hade inte suttit fel med sommar nu. Och en systemkamera som man tar kanonbra bilder med.

//Agnes

T.G.I.F - Thank God it's Friday!

Hej hej! Änligen helg, så efterlängtad! Bara för att jag älskar fredag måste jag lägga upp några låtar som handlar om just det ;)

Friday I'm in love - The cure
Friday - Rebecca Black
Last friday night - Katy Perry
Friday - Bob Dylan

Bara för att jag länkar låtarna betyder det inte att jag tycker de är bra. Men det är ju en hyllning till fredagen - den fria dagen ;)
Imorgon bär det i alla fall av till Luleå för innebandymatch, det blir nog skoj. Jag tycker att vi borde vinna, det är som mycket roligare då... Ni får ta och önska mig och laget lycka till i alla fall!


Den här fredagen spenderas förhoppningsvis med denna tjej!

Ha en kick-ass fredag! ;D

Om jag visste bättre

Åh, vad jag känner mig bra. Överlevde dagen i skolan och nu skriver jag till och med ett inlägg på denna blogg. Har dock inget vettigt att berätta utöver det att jag nu upptäckt att jag verkligen valt rätt program. (Nej, inge sarkasm i den meningen. Jag menar det.) Jag behöver liksom inte göra nånting i skolan. Det är så glassigt de bara kan bli. Underbart!

Tänkte att jag kunde fortsätta med denna lista. Jag har egentligen ingen aning om vilken bild jag ska lägga upp här som betyder något för mig. Hoppar över den tills vidare.
Dag 20- En bild som är över 1 år gammal


Tycker bilden säger ganska mycket. Agnes P gillar inte mig och kameror. Nelly gillar godis. Och tjaa.. alla gillar att shoppa. Näe men detta var när ja var på konfaläger. Du där uppe i de blå, ja ber dig, skicka aldrig dit mig igen. Amen.

Jao, nu tänkte jag fortsätta med att göra ingenting märkvärdigt. På återseende! //Saaaaara

(Ja, jag är ganska stolt över att jag lyckades få till ett hjärta där)


Vissa människor är sannerligen idioter

Nu är jag arg. Riktigt riktigt arg. Att det finns sådana falska företag som ringer till gamla människor, lurar dom och sedan skickar skyhöga räkningar på flera tusen för att de påstår att de tackat ja till telefonerbjudanden.
Senare får dessa människor brev hem där de står att de sagt upp sig från där de tidigare var kund, till exempel Telia.
Efter ett tag får dom ett till brev, en skyhög räkning från det nya företaget. När man sedan ringer dit och säger att man inte alls tackat ja till erbjudanet, så spelar de upp samtalet där man pratade med försäljaren. De har dessutom klippt ihop samtalet så att det låter som att man tackat ja till erbjudandet, när man själva verket inte alls gjorde det.

Hur kan någon människa göra så här? Hur kan man lura gamla människor på tusentals kronor? Det är ju någon som tjänar pengar på det! Har man verkligen inget samvete?

Om man sedan säger att man inte alls tänker betala en räkning för ett erbjudande man inte ville ha och inte tackat ja till, så hotar de med att skicka nya räkningar och indrivningar. Klart att folk betalar, de är rädda för att behöva betala ännu mer.
Jag är så jävla förbannad. Vilka svin.

//Agnes

I've said goodbye to many times, can I please get an hello?

Tjenare! Idag är jag exakt femton och ett halvt! Det ska firas! (: Jag lär fira det med mina halloncupcakes från igår, avendsjuka va?
Annars har dagen rullat på, jag och Hanna har börjar arbeta om buddhismen på SOn. Sjukt intressant faktiskt. Kul att jämföra det med kristendomen och bara lära sig om hur andra tänker om tro.

Femton-och-ett-halvt-åriga Agnes



Jag ska fortsätta med listan när jag ändå är här. Mina två favoritsmycken.
Det var ganska svårt att bara välja, detssutom varierar det lite. Men för tillfället var det dessa :)


Mitt guldkors


Mitt tennarmband

Innan jag slutar måste jag bara länka en bra låt, lite gammal men fortfarande så bra!

Erase me - Kid Cudi


Ha en bra torsdagkväll!

H.E.L.L.O - Hi every lazy loser out (there)

Tja fan!
Efter en timmes promenad hem från skolan, sitter vi nu här hemma hos mig ($ara). Det var kallt. Jäkligt kallt. Agnes slutade tidigt. Jag slutade ännu tidigare. Hah! Nu får ni höra vad Agnes har att säga, ciao!

Fast först ska jag fortsätta på listan vi glömt i typ en månad.

Dag 15- Vad jag vill bli när jag blir stor
Dag 16- Mina syskon
Dag 17- En sak jag önskar att jag får uppleva igen
Dag 18- Två favorit smycken
Dag 19- En bild jag tagit som betyder någonting
Dag 20- En bild som är över 1 år gammal
Dag 21- En bild som är tagen i staden där jag bor
Dag 22- En bild som inte är tagen i staden där jag bor
Dag 23- En film jag kan se hur många gånger som helst utan att tröttna
Dag 24- Tre filmer jag sett och gillat
Dag 25- Tre saker som finns i mitt rum
Dag 26- En sång som ger mig myror i brallan
Dag 27- Två saker som händer mig ofta
Dag 28- Något jag vill göra just denna sekund
Dag 29- Någonting jag saknar väldigt mycket
Dag 30- Tre saker jag ska göra innan detta år är slut

Dag 15- Pensionär. Så enkelt va de.
Dag 16- Nå jag har 3 stycken. Först ut är min bror André, som e 22 år tror ja. Så vitt ja vet jobbar han på F21 i Luleå, om han inte hunnit börja med nå annat. Sen har han även fått för sig att han kan dansa, eller försöker lära sig iallafall, vilket enligt mig e positivt! Sen har vi min 2 år yngre bror Hugo. Sitter framför datan eller spelar tennis. Ser ni en grabb med vit/röd ful mössa med toffsar på så äre han! (Skulle int förvåna mig om han sover med den också) Å sist och även minst är Stina. En jobbig unge på 12 år. Vars största intresse är att irritera mig, men även kolla på snyggingar på tv.
Dag 17- Spela upp alice i underlandet. Det var kul, hemskt och sjukt läskigt. Näe men jag kommer faktiskt int på nå bättre. Legoland skulle ju va nå att åka till igen! ;)

Nu är Agnes här och hon ska också ta och fylla i denna lista.
Dag 15- Ingen aning. Jag har funderat på ungefär alla jobb som finns, även försökt komma på nya, men än så länge vet jag inte. Bli rik skulle ju funka...
Dag 16- Jag har en brorsa på 18 år, Evert. Vad ska man säga om han då? Haha, nä men han är schysst, förutom när han är dryg förstås. Det är ganska konstigt att han är så gammal, han har ju till och med körkort. Han var ju typ tio nyss? Men men, tiden går ju fort. Snart är jag åttio.
Dag 17- Jag tror jag skulle vilja uppleva mitt konfaläger igen. Jag skulle inte vilja börja från början, men ha ett till lika långt läger, med samma underbara kompisar och ledare. Det var ju kung! Den bästa sommaren i mitt liv, hittills :)

Puss & Kram, skumbanan! :D


I'm beautiful in my way cause God makes no misstakes

Tisdadmorgon! Första skoldagen efter lovet. Egentligen är jag inte så taggad.



Men jag är ändå glad.



Nu måste jag verkligen gå och käka frukost. Ha en kanondag allihopa! :D

Min nya drog













Som sagt, jag har blivit beroende av såna ^^

//Agnes

Sista dagen före skolan börjar...

Hej hej!
Ska träffa Hanna banan idag, har ju inte sett henne sen förra året :o Det blir asanajs, vi ska surra hela dagen har jag bestämt!
Kom förresten på en textrad som passar bra just nu-
Ain't no sunshine when she's gone. Ain't no warm when she's not around.


Är hon inte för söt?

Måste ge ett litet låttips här mitt i allt Sail Away - David Gray

Jag upptäckte att detta inlägg blir lite grötigt, fast det kan ju också vara trevligt. (Om man gillar gröt...)

Allt måste ha ett slut för att kunna ha en början

Agnes är tillbaka i byn! Bloggen verkar ha legat och sovit i några veckor, men alla behöver ju jullov ;)
Hoppas alla haft ett bra lov, med släkt och vänner. Långa sovmorgonar, sena kvällar, mycket skratt, god mat och glädje! Själv har jag haft det bra, men lovet verkligen sprang iväg, som en sprinter... 
Jag känner inget sug efter att stiga upp halv åtta, inte heller har jag lust med gymnasieval och nationella prov, men det verkar inte som om jag har något val.

Ni får lyssna på en bra låt i alla fall - 99 Problems


Ni får höra mer av mig senare ;)

RSS 2.0